Mi a masszázs?

Kategória: Masszázsok

A test lágyszöveteinek terápiás hatása szándékos manipulálása – sokkal többet foglal magában. A masszázs a test fizikai, érzelmi, mentális és spirituális szintjeit érinti meg.

Gyógyulás a masszázs segítségével

A masszázs az arab szóból származik, „tömeg”, azaz „érintés”, vagy a görög „massein”, ahogy a vendéget gyúrja a masszőr, terápiás érintéssel. Talán a legrégebbi gyógymód, a simogatás, a préselés, a dörzsölés és a dagasztás a fájdalomcsillapítás, a pihenés és a testmozgás serkentése. A masszázs terápiás érintését a föld minden szegletében megtalálható emberek élvezik generációkon keresztül.

A masszázs lehetőségeinek sokszínűségéből született a gyógymasszázs, sokféle kidolgozott gyakorlattal. Az izmok, a kötőszövetek, az inak, az ínszalagok és egyes esetekben a szervek és a testrendszerek gyakorlati manipulációjaként több mint 150 különféle módszer vagy masszázs létezik, amelyek mindegyike az egészség javítására vagy az általános jólétre összpontosít.

A gyógymasszázs alkalmazásakor a masszőr vagy a masszázs-terapeuta egyedi mozgásokat és gyakorlatokat használ a test szöveteinél a kívánt hatás elérése érdekében.

A svéd masszázst tipikusan könnyebb gyakorlatokkal használják, hogy energizálják és lazítsák a testet, a mély szöveti munka először lágyítja az izmok felső rétegét, így a mélyebb területek elérhetők az izomfájdalom felszabadítására.

A stresszoldó masszázs alapján elmélet szerint a test áramoltatja az energiát az stretching és a nyomás hatására, miközben az energiaáramlás kiegyensúlyozása finoman összpontosít a test energia áramlási rendszerére, így békésnek és otthonosnak érezheti magát a testében. Ezek a módszerek csak néhányak a gyógyító masszázs módok közül.

A gyógymasszázs gyógyító hatása bizonyított. A masszázsterápián végzett gyógyítás bizonyítottan segít a fájdalom kezelésében, növeli a rugalmasságot és a mobilitást, javítja a vérkeringést, növeli a nyirokrendszert, stimulálja az immunrendszer működését, csökkenti a stresszt és a szorongást, és előmozdítja a pihenés általános érzését. A gyógymasszázs a sérülések kezelésére is használható, segíthet az embereknek a krónikus fájdalom kezelésében, a menstruációs görcsök enyhítésében, a helytelen rossz testtartásban és az egyes betegségek kezelésében.

A fizikai megkönnyebbülés nem az egyetlen előnye a gyógyításnak a masszázs révén. Mert sokkal több az ember, mint csupán fizikai test. A masszázs mentális, érzelmi és lelki hatással is járhat. A masszázs típusától és az egyén szándékától függően a tapintás a mélyen erős és gyógyító erő lehet. A gyógyító masszázs biztosítja a vendég számára azt a bizalmi és biztonságos közeget, ahol elengedheti magát, átélheti az érzéseket, emlékeket vagy gondolatokat. Nem ritka, hogy az emberek masszázs közben nevetnek, sírnak vagy más mély érzelmeket élnek meg.

Az élet minden területén és minden korosztályban élő emberek gondolják úgy, hogy a gyógymasszázs lehetőségének köszönhetően jobban érzik magukat, és továbbra is életképes, produktív módon folytathatják életüket. Ha egy elfoglalt üzletember akar egy pihentető órát a stresszes munkája közben, felkereshet, és kap egy stresszoldó masszázst. Ha egy sportoló szenved húzódást, egyéb fájó izomsérülést a gyógymasszázs segítheti. Az élsportolók nagyobb eséllyel érnek el sikereket, ha masszázskezelést kapnak a verseny előtt. Fontos szempont, hogy a masszőr tiszteletben tartsa a vendég igényeit minden alkalommal.

Nincs két egyforma masszázs élmény, a gyógyító masszázs általában egy bizonyos áramlást indít el, attól a pillanattól kezdve, amikor véget ér az alkalom. A terapeuta általában megkérdezi, miért szeretne a vendég masszázst? A masszőr megkérdezheti az aktuális fizikai állapotáról, a kórelőzményéről, az életmódról, a stressz valamint a fájdalom bizonyos területeiről. Van olyan masszázs, amikor a vendég a ruháját leveszi, fontos hogy a vetkőzés egy megfelelően kialakított körülmények között, kényelmesen történjen. A masszőr a vendégnek ad egy lepedőt, törülközőt vagy ruhát a masszázs idejére. A terapeuta a vendég intim részeit nem masszírozza. Masszázs közben a légzésre kell különösképpen fókuszálni, a feltörő érzelmeket szabadon kell engedni. A gyógyító művészet tudománya és a masszázs valóban alkalmat ad arra, hogy javítsa az elmét, a testet és a lelki egészséget. Ha elengeded magad, és megengeded a másik személynek, hogy gyógyító és tiszteletteljes módon érintse meg a testedet, akkor megkönnyebbülsz. A masszázsasztalról leszállva könnyebbnek és felszabadultnak érzed magad. Nem harcolsz a tested fájdalmával. Az elméd és a tested nyugodt. A masszírozáson keresztül gyógyulhatsz, az élet egészséges áramlásával.