Sportmasszázs

Kategória: Masszázsok

sportmasszazsA sport masszázs technikája kifejezetten sportolók részére lett kifejlesztve. A sportolók teste gyakran van kitéve indokolatlanul erős és szélsőséges hatásoknak, különböző testrészek extrém igénybevételének, a gyakran ismétlődő, és agresszív mozgásnak. Ennek hatására emelkedik az izmok és inak feszítése, és gyakrabban emelkedik szélsőséges értékekre a stresszhormon. Kialakulhatnak fájdalmas feszülések, görcsök, húzódások, amelyek sérülésekhez vezethetnek. A sport masszázs egyre népszerűbb, hiszen a teljesítmény fokozhatóságához szükséges a test pihentetése is, szükséges a versenyek és nagyobb igénybevételek előtt a megfelelő test karbantartás, az izmok átgyúrása, pihentetése, és felkészítése. A sportolóknak kialakított speciális masszázs elősegíti a rugalmasságot, csökkenti a fáradságot, javítja az állóképességet, segít megelőzni a sérüléseket, és felkészíti a testet és az elmét az optimális teljesítményre.

A sport masszázsterápia megcélozza az ín, és izom csomópontokat, azok a sportolók akiket rendszeresen és szakszerűen masszíroznak, kisebb eséllyel szereznek sportsérülést, és nincs, vagy nagyon minimális izomlázuk lesz edzés, vagy verseny után. A sport masszázsterápiát egyénre szabottan kell kialakítani, amely figyelembe veszi a sportoló által végzett mozgást, a rendszerességet, az intenzitást, és több más szempontot.

Mindenkinél egyénre szabott masszázst tudok alkalmazni. Frissítő masszázs, lágy pihentető masszázst vagy sportmúltamból kifolyólag erősebb testalkatú embereket sportolókat és edzőket is szívesen fogadok. A sportmasszázs kezelés során, kérésre passzív nyújtást is végezhetek. A sportmasszázs során elsősorban az izomzatra hatunk, ezért egyik legfontosabb módszer a gyúrás. A fogás az izomzaton kívül hat a bőrre valamint az alatta lévő kötőszövetekre, az izmok eredési, tapadási helyére, az inakra is hatással van. A gyúrásnak szerepe van a diagnosztikában is, mert a fogás közben meg tudom állapítani az izomzat tónusát, a kötőszövetben található csomókat, elváltozásokat és az izom-ín átmenetről is információkat kapok. A gyúrás a csökkent tónusú izmok frissítésére, a fáradt izmok regenerálására, a vérkeringés fokozására, a nyirokkeringés javítására kiválóan alkalmazható fogás. Sportolók masszázskezeléséhez erős kezű masszőr gyógymasszőr szükséges!