Cellulit masszázs

Kategória: Masszázsok

Mi a cellulit?

cellulit-masszazsA méreganyagok bekerülnek a szervezetbe, és a zsírszövetben elraktározódnak. A megnövekedett zsírsejtek lelassítják a véráramlást, valamint a nyirokkeringést, és könnyen felhalmozódnak a káros anyagcsere termékek is. Fogyókúrával nehéz megszabadulni a zsírtól mert a sejtközi folyadék besűrűsödik, ez salakanyagoktól is telített. A napi megfelelő folyadékbevitel ezért is fontos. A besűrűsödött, salakanyagoktól telített zsír következménye a cellulit. Megjelenik a narancsbőr, az ízületi fájdalmak elszaporodnak a gombák, bélférgek, és a megtelepedett baktériumok toxinokat termelnek. Kialakulhatnak az anyagcsere zavarokra utaló bőrbetegségek, ekcéma, psoriasis, pikkelysömör. Romlik a vérkeringés és az immunrendszer. A narancsbőr okozói lehetnek az öröklött gének, helytelen táplálkozás, mozgásszegény életmód, kevés folyadékbevitel, stressz, depresszió. Rendes körülmények között a nyirokrendszer a felelős a káros anyagok elszállításáért, de ha ez a rendszer nem működik megfelelőképpen, akkor a salakanyagok felszaporodásával romlik a sejtek anyagcseréje.

A cellulit masszázs

A cellulit masszázs nem tünteti el a zsírt, de segít a narancsbőrt csökkenteni, és eltüntetni. A kezelés tulajdonképpen az okokat szünteti meg, ami miatt a cellulit kialakult, és segít a testnek a megfelelő anyagcsere újbóli beindításában. Ha a paciens anyagcseréje helyreállt, akkor a cellulit is el fog tűnni. A masszázs megindítja a zsírsejtekben lévő salak felszívódását, és eltávozását, a bőr megszépül, egészségesebbé, rugalmasabbá, erősebbé válik. A masszázs elindítja a folyamatot, azonban a kezelt személynek is hozzá kell tennie a saját részét, naponta 2-3 liter folyadékot el kell fogyasztania, át kell térnie egészséges, zöldséget és gyümölcsöt, valamint gabonaféléket is tartalmazó táplálkozásra, és valamilyen rendszeres testmozgást kell találnia.

Eredmények

Hosszú, akár 2-3 hónapos kúrával el lehet tüntetni a narancsbőrt, (a striákat, terhességi csíkokat nem lehet eltüntetni sajnos ezzel a kezeléssel). A kúra heti három alkalmas masszázst tartalmaz. Egy cellulit masszázs nálam alkalmanként 60 percig tart. Mivel ez nem egy simító relaxáló masszázs, hanem rendesen meg kell dolgozni a bőrt és a szöveteket ezért a kezelés előtt van néhány hozzászoktató masszázs, hogy megszokja a test a leendő kezelést. Ez két-három alkalom, ezután következhet a cellulit masszázs.

masszazs-kezeles

Mennyi idő a biztos siker?

Ez életmódtól, testalkattól, táplálkozástól, életmódtól és folyadékbeviteltől is függ. Hogyan lehet megállapítani a narancsbőr súlyosságát? A narancsbőrnek vannak fokozatai:

  • Ha csak akkor látszik, amikor összecsippentjük a bőrt, akkor 8-10 alkalom után már elérhetjük az eredményt.
  • Ha láthatóan jelenik meg a narancsbőr, akkor hónapokba kerülhet, mire sikerül eltüntetni, mivel a kezelések között 2-3 nap szünetet is kell tartani, hogy a bőr helyre tudjon állni a kezelés után.

Rendkívül fontos az életmódváltás, a táplálkozás megváltoztatása, legalább napi 2-3 liter folyadék fogyasztása, a megfelelő mély légzés, a rendszeres testmozgás. Kiegészítésül alkalmazható nyirokmasszázs (nyirokdrenázs), ami általános méregtelenítő hatású. Otthon hetente érdemes testradírt használni, szódabikarbónás-, tengeri sós- vagy algafürdőt venni. A cellulit masszázs infraszaunával is kiegészíthető.