Izomlazító masszázs

Kategória: Masszázsok

izomlazito-masszazsIzomlazító masszázs, oldja az izmok feszülését, megszünteti a húzódásokat. Mindenki szenvedhet a fájdalomtól ha túl erősen edz. De a tapasztalatok alapján a legtöbb nyak, hát és izomfájdalmak oka egy kevésbé megerőltető tevékenységhez köthető. Sokan nem találnák ki, de ez a tevékenység az ücsörgés. A krónikus hátfájás második leggyakoribb oka a helytelen testtartás ülés közben. Rengeteg ember szenved tőle, az irodaházakban, íróasztalok mellett sok időt töltő, ülve dolgozó emberek életét keseríti meg, hiszen sokan a beosztásuk, munkakörük miatt nem tudnak felállni munka közben, rövid időre sem.

A sok ülés, a tartós mozgáshiány azután extra testsúlyt eredményez, amelyik súlyosbítja a rossz testtartást, megterheli a hátat, és más érzékeny területeket. Ez a törzsben gyakran vezet görcsökhöz, izommerevséghez, fájdalomhoz a felső hát részen, a csípőn,a fenék és combhajlító izmoknál. A kérdés ami ilyenkor sokakban felmerül, mi az ami ellazítja az izmokat?

A masszázs és izom terápia a gyökereknél oszlatja el a fájdalmat, pihenteti a feszült izmokat és növeli a rugalmasságot. Az izomlazító masszázs során a masszírozás ösztönzi a vér erőteljesebb áramlását az érintett izmok felé, amely serkenti az oxigén és a tápanyagok felvételét. Ez a tevékenység csökkenti a végtagok duzzanatát, az ízületi merevséget, és növeli a rugalmasságot, segít megszüntetni a fájdalmat. A masszázs serkenti a testfolyadékok felszívódását, a vizesedő végtagok normalizálódásában hatékony segítséget nyújt. Az izmok kezelése felszabadítja az endorfinokat, és növeli a szerotonin és dopamin szintet, mely hormonokat a szervezet termel, hogy segítsen a testnek és léleknek jól érezni magát. Ez elősegíti az ártalmak csökkentését, elősegíti a gyógyulást, és fájdalom csillapítást, valamint nyugtatja az idegeket.