Masszázs

Masszázsok

Üdvözlöm masszőr weboldalamon!

masszazs1Masszázs Budapesten a XV. kerület kertvárosi részében Pestújhelyen a IV., XIII., XIV., XVI.-kerületek közelében igényes, csendes helyen. A mai rohanó világban egyre nagyobb szükségünk van a pihenésre, lazításra, hogy megnyugodhasson testünk és lelkünk. A masszázs kifejezetten alkalmas eszköz a civilizált világ káros hatásainak a csökkentésére. A megnövekedett igényeket látva hoztuk létre masszőr szalonunkat, ahol kellemes zenével, tiszta, kulturált környezetben várom kedves felfrissülésre vágyó vendégeimet. Masszázs szalonunk megközelíthető tömegközlekedési eszközökkel is, a 62-es, 69-es villamossal, a 231-es, vagy az 5-ös busszal.

Masszőr ETI vizsgás masszőr vagyok. Masszőrként 12-éve dolgozom, bármely korosztállyal foglalkozom a fiataloktól a nyugdíjasokig. Küzdősport múlttal rendelkezem, versenyszerűen birkóztam, erőnlétemet futással, kondival, és birkózással tartom karban

Mindenkinél személyre szabott masszázs kezelést alkalmazok: Svédmasszázst, lágy, frissítő masszázst, stresszoldó masszázst. Sportmúltamból kifolyólag erősebb testalkatú embereket sportolókat és edzőket is szívesen fogadok masszázsra.

Szeretettel várom, a Kapcsolat menüpontban feltüntetett elérhetőségeimen, vagy jelentkezzen be a feltüntetett telefonszámon.

A masszázs hatása a keringési rendszerre

Masszázsok

A keringési rendszer áramoltatja a vért a testben a szíven, az artériákon és a vénákon keresztül. Ez a fiziológiás rendszer oxigént és tápanyagokat szállít a szervekhez és a sejtekhez, és elszállítja a salakanyagokat. A masszázs hatással van a vénás, artériás és nyirokkeringésre, amelyek mindegyikét valamilyen módon befolyásolja a vázizmok pumpáló hatása, miközben összehúzódnak és ellazulnak. Az alábbiakban felsoroljuk a masszázs előnyeit és pozitív hatásait a szervezet keringési rendszerére.

A masszázs mechanikusan fokozza a vénás és nyirokáramlást, segít megtisztítani az anyagcsere salakanyagokat és melléktermékeket a szövetkárosodástól és gyulladástól.

A masszázs közvetve segíti az artériás áramlást a hatékony oxigén- és tápanyagszállítás érdekében a szervezet szöveti sejtjeihez.

A nyirokcsomók aktivitásának serkentése és az izomfeszültség feloldása a masszázs során történik. Az izomfeszülés rontja a nyirokrendszer hatékonyságát, az izomfeszültség csökkenése pedig segíti szervezetünk hatékonyabb és eredményesebb munkáját. Tovább olvasom →

Mi a masszázs?

Masszázsok

A test lágyszöveteinek terápiás hatása szándékos manipulálása – sokkal többet foglal magában. A masszázs a test fizikai, érzelmi, mentális és spirituális szintjeit érinti meg.

Gyógyulás a masszázs segítségével

A masszázs az arab szóból származik, „tömeg”, azaz „érintés”, vagy a görög „massein”, ahogy a vendéget gyúrja a masszőr, terápiás érintéssel. Talán a legrégebbi gyógymód, a simogatás, a préselés, a dörzsölés és a dagasztás a fájdalomcsillapítás, a pihenés és a testmozgás serkentése. A masszázs terápiás érintését a föld minden szegletében megtalálható emberek élvezik generációkon keresztül.

A masszázs lehetőségeinek sokszínűségéből született a gyógymasszázs, sokféle kidolgozott gyakorlattal. Az izmok, a kötőszövetek, az inak, az ínszalagok és egyes esetekben a szervek és a testrendszerek gyakorlati manipulációjaként több mint 150 különféle módszer vagy masszázs létezik, amelyek mindegyike az egészség javítására vagy az általános jólétre összpontosít.

Tovább olvasom →

Mi a sportmasszázs?

Masszázsok

A sportmasszázs a sportolóknak elengedhetetlenül szükséges, valamint olyanoknak, akik különböző sérülésekkel, krónikus fájdalmakkal vagy korlátozott mozgástartományokkal élnek együtt. A sportmasszázs a test érzékeny részeit célozza meg, beleértve az adott sporthoz tartozó izmokat és azokat az izmokat, amelyeket ismételten használnak különböző sportágakban. Ellentétben a teljes test masszázzsal, a sport masszázs-terapeuta olyan problématerületekre összpontosít, mint a merev vállak, a merev nyak, az alsó hátfájás, a tenisz könyök, a golfkönyök, a karpantikus alagút szindróma, a húgyhólyag, a fájdalom a négysebességű izmokban, boka és lábfájás.

A testmozgás során testünk stresszt és feszültséget hoz létre a szervezet érzékeny részeiben. A sportmasszázs alkalmával a sporttevékenység során bekövetkezett elváltozásokat enyhíti, gyorsan és hatékonyan gyógyítja a kisebb sérüléseket. Fontos, hogy a sportoló megfelelő masszázst kapjon a speciális sportmasszázs-terapeutától, mert a sportmasszőr tudja, hogy mire van szüksége a testének

Tovább olvasom →

Masszázsterápia

Masszázsok

Mit jelentenek a masszázs közös stílusai?

Mivel a masszázs-terápia folyamatosan fejlődik, ezért a sokféle kínálat a masszázst igénylő embert elbizonytalaníthatja. Melyik a legjobb masszázs számomra? Kérdezik. A különböző masszázs típusok lírásában két felsorolás segít, amelyek különböző kifejezéseket magyaráztak meg. Az első rész olyan kereskedelmi neveket sorol fel, amelyek gyakran kapcsolódnak a masszázs relaxációs stílusához; A második felsorolja a klinikai stílusokhoz kapcsolódó neveket. (A masszázs stílusa egy adott kimenetellel kapcsolatos speciális technikákat alkalmaz. Egy tipikus masszázsterápia során a terapeuta gyakran többféle stílust alkalmaz különböző célok kezelésére.)

Milyen relaxációs stílusok vannak?

A masszázs relaxációs stílusai finom technikákat kínálnak. A relaxációs masszázs célja vagy szándéka a stressz csökkentése, az általános wellness, az izmok lazítása, a fájdalomcsökkentés és a testfolyadékok (például a vér) mozgatása a sejtek táplálására és a hulladéktermékek eltávolítása.

Tovább olvasom →

Légzési problémák

Masszázsok

A masszőrök többsége nem tartja fontosnak a masszázs idején a tüdő és a légzőrendszer szerepét. A szakképzett masszőr által végzett masszázs csodálatos és hasznos eredményeket hozhat a tüdejében és a hatékonyabbá válik a lélegzés is.

A légzőrendszer feladata, hogy oxigéncserét biztosítson a test minden részén. Az alveolusok és a kapillárisok közötti tér, a csererendszer anatómiája vagy szerkezete, valamint a kicserélt gázok pontos fiziológiai felhasználása az organizmustól függően változik. Emberekben és más emlősöknél például a légzőrendszer anatómiai jellemzői közé tartozik a légutak, a tüdő és a légzőizmok. Az oxigén és szén-dioxid molekuláit passzív módon diffúzióval kicserélik a gáz-halmazállapotú külső környezet és a vér között. Ez a cserefolyamat a tüdő alveoláris régiójában fordul elő.

Tovább olvasom →

Masszázs aromaterápia.

Masszázsok

aromaterapiaAz utóbbi egy-két évtizedben orvosi lapokban is egyre több olyan közlemény jelent meg, amelyben a masszázs és az aromaterápia kapcsolatát, együttes alkalmazásának lehetőségeit tanulmányozzák. A közzétett felmérések és vizsgálatok szerint a masszázs aromaterápiás kezelések jelentősége Angliában, az Egyesült Államok és Kanadában elsősorban a várandósok, a szülő és szülésen átesett anyák kezelésében/ellátásában ( szorongás oldás és a szülés utáni diszkomfort érzések mérséklése), a rákos betegek palliatív terápiájában (krónikus fájdalom mérséklése és az életminőség javítása), intenzív osztályok betegeinek ellátásában (szorongás oldás, fájdalom enyhítés), az elsősorban az időskorúakat érintőbetegségek kezelésében (pl: mozgásszervi megbetegedések és vérkeringési rendellenességek) és a hospice szolgálatban egyre inkább nő.

Tovább olvasom →

Frissítő masszázs technika

Masszázsok

lab-masszazsTalp- láb masszázs:

Tenyerünkben felmelegítjük a krémet vagy olajat és gyengéd, simító mozdulatokkal felvisszük a bőrre. Körkörösen dörzsölünk az új begyekkel és az új percekkel. Csíkozzunk a hüvelyk újakkal a talp középső, belső és külső részén. Pumpáljuk középen és két oldalt háromszor. A bokánál fogva kissé megemeljük a lábat és a jobb kéz tenyérgyökével körkörösen gyúrjuk. A gyalulástechnikát is az újaktól kezdve a sarokig végezzük. A láb újakat finoman két-három ujjal egyenként átdörzsöljük és kikőrözzük(körkörös mozdulattal átmozgatjuk). Most a lábszárat fogjuk meg, a bokát is kikőrözzük gyengéden amennyit az ízület elbír. A lábat visszaengedjük, a bokacsontok körül tíz ujjal körözünk , majd az achillesz ínt átfogjuk és fej felé irányuló masszázs mozdulatokkal átdolgozzuk. A tenyerünkön felmelegített krémet felvisszük a bőrre a lábon, simító mozdulattal, vigyázva a térdhajlatba ne nyúljunk . Ujj- begyeinkkel kőrözünk középen és két oldalt a vádli és a comb területén, majd ugyanígy az ujjpercekkel. Tovább olvasom →

Svédmasszázs

Masszázsok

Mi svédmasszázs terápia?

masszazs-1A svéd masszázs terápia túlmutat a pihentető masszázson. A masszázs hatása az izmok vonala mentén dörzsöléssel, és simítással fejti ki hatását, abban az irányban amelyben a vér visszatér a szívhez. A svéd masszázs rendkívül előnyösen növeli az oxigén szintjét a vérben, csökkent izom toxinokat, javítja a vérkeringést és a rugalmasságot, miközben tehermentesíti az izmokat és megszünteti a feszültséget.

Az alternatív gyógyászati kutatások megállapították, hogy 45 perc svéd masszázs a tapasztalatok alapján jelentősen csökkent a kortizol stresszhormon valamint az arginin-vazopresszin hormon szintjét, ezek a stressz állapotáért és a stressz közbeni kiválasztásért felelősek. Az kutatásban résztvevő önkénteseknél a limfociták, és fehérvérsejtek növekedését mérték, amelyek részei az immunrendszernek, és egy lökést adnak az immunsejteknek, amely segíthetik a harcot a megfázás és az influenza ellen.

Tovább olvasom →

Sportmasszázs

Masszázsok

sportmasszazsA sport masszázs technikája kifejezetten sportolók részére lett kifejlesztve. A sportolók teste gyakran van kitéve indokolatlanul erős és szélsőséges hatásoknak, különböző testrészek extrém igénybevételének, a gyakran ismétlődő, és agresszív mozgásnak. Ennek hatására emelkedik az izmok és inak feszítése, és gyakrabban emelkedik szélsőséges értékekre a stresszhormon. Kialakulhatnak fájdalmas feszülések, görcsök, húzódások, amelyek sérülésekhez vezethetnek. A sport masszázs egyre népszerűbb, hiszen a teljesítmény fokozhatóságához szükséges a test pihentetése is, szükséges a versenyek és nagyobb igénybevételek előtt a megfelelő test karbantartás, az izmok átgyúrása, pihentetése, és felkészítése. A sportolóknak kialakított speciális masszázs elősegíti a rugalmasságot, csökkenti a fáradságot, javítja az állóképességet, segít megelőzni a sérüléseket, és felkészíti a testet és az elmét az optimális teljesítményre.

Tovább olvasom →