Légzési problémák

Kategória: Masszázsok

A masszőrök többsége nem tartja fontosnak a masszázs idején a tüdő és a légzőrendszer szerepét. A szakképzett masszőr által végzett masszázs csodálatos és hasznos eredményeket hozhat a tüdejében és a hatékonyabbá válik a lélegzés is.

A légzőrendszer feladata, hogy oxigéncserét biztosítson a test minden részén. Az alveolusok és a kapillárisok közötti tér, a csererendszer anatómiája vagy szerkezete, valamint a kicserélt gázok pontos fiziológiai felhasználása az organizmustól függően változik. Emberekben és más emlősöknél például a légzőrendszer anatómiai jellemzői közé tartozik a légutak, a tüdő és a légzőizmok. Az oxigén és szén-dioxid molekuláit passzív módon diffúzióval kicserélik a gáz-halmazállapotú külső környezet és a vér között. Ez a cserefolyamat a tüdő alveoláris régiójában fordul elő.

Más állatok, mint például a rovarok, nagyon egyszerű anatómiai jellemzőkkel rendelkeznek, a kétéltűeknél pedig a bőr fontos szerepet játszik a gázcserében. A növényeknek légzőrendszerük is van, de a gázcsere iránya ellentétes lehet az állatokéval. A növények légzőrendszerének anatómiai jellemzői is vannak, például a sztómában ismert levelek alján lévő lyukak.

Nagyon előnyös a légzőrendszer számára, hogy a testét körülvevő izmokat, beleértve a membránt (a fő légzőgyulladás helyét) és az interkostális izmokat (a bordák között), masszírozzuk. A rendszeres masszázsnak fontos előnye lehet. Fontos megteremteni a megbízható kapcsolatot a masszázs-terapeutaival, mielőtt megengedné neki, hogy a testében ezen a területen dolgozzon, érzékenység és érzelmi problémák miatt, amelyek a mellkas melletti munkavégzés során felmerülhetnek. A hölgyeknek különösen óvatosnak kell lenniük a mellszövet közelsége miatt. A jó terapeuta azonban tudja, hogyan kell használni a megfelelő draping (fedő) technikákat, hogy elkerülje az expozíciót, és megvitatja az érzékeny kérdéseket vagy aggályokat a masszázs előtt.

A masszázs terápia hatására a légzőrendszer a tüdő funkcióit növeli. A gyakran szűk légzőszervi izmok lazítása lehetővé teszi számukra, hogy szabadon mozogjanak, ami viszont segíti a légzést, lehetővé téve a tüdők működését. Az Ön belélegzése és kilélegzése javulni fog, így az oxigén könnyebben juthat be a szervezetbe és a szén-dioxid könnyebben kikerülhet.

A relaxált légzőszervek hozzájárulnak az alacsony légzésszámhoz, vagy percenként vett légvételek számához. Ha az izmok nincsenek összehúzva, a tüdő kapacitása növekedni fog. A masszázs hatása a hosszabb és mélyebb lélegzet, rövid és sekély lélegzetek helyett.

A légzőrendszer másik nagy előnye az asztmás rohamok csökkenése azoknak, akik rendszeres masszázsterápiában részesültek. Ez kapcsolódik az izmok relaxációjához és a javított tüdőfunkcióhoz. A tüdőknek esélyt adunk a pihenésre és a hatékonyabb munkavégzésre, valamint a rendszeres masszázskezeléssel rendelkező egyének úgy találják, hogy kevésbé függenek az inhalálóktól vagy az asztmás gyógyszerektől.

A masszázs terápia segít csökkenteni a gerinc körüli feszültséget azáltal, hogy csökkenti a nyak és a torok régió izomzatának feszülését. Az énekesek és a közszereplők-előadók számára különösen fontos az izmok kezelése.