Mi a sportmasszázs?

Kategória: Masszázsok

A sportmasszázs a sportolóknak elengedhetetlenül szükséges, valamint olyanoknak, akik különböző sérülésekkel, krónikus fájdalmakkal vagy korlátozott mozgástartományokkal élnek együtt. A sportmasszázs a test érzékeny részeit célozza meg, beleértve az adott sporthoz tartozó izmokat és azokat az izmokat, amelyeket ismételten használnak különböző sportágakban. Ellentétben a teljes test masszázzsal, a sport masszázs-terapeuta olyan problématerületekre összpontosít, mint a merev vállak, a merev nyak, az alsó hátfájás, a tenisz könyök, a golfkönyök, a karpantikus alagút szindróma, a húgyhólyag, a fájdalom a négysebességű izmokban, boka és lábfájás.

A testmozgás során testünk stresszt és feszültséget hoz létre a szervezet érzékeny részeiben. A sportmasszázs alkalmával a sporttevékenység során bekövetkezett elváltozásokat enyhíti, gyorsan és hatékonyan gyógyítja a kisebb sérüléseket. Fontos, hogy a sportoló megfelelő masszázst kapjon a speciális sportmasszázs-terapeutától, mert a sportmasszőr tudja, hogy mire van szüksége a testének

Sportmasszázs típusok:

Verseny előtti masszázs

Gyors tempójú, stimuláló masszázs, amely 10-15 percet vesz igénybe. 1-2 nappal az edzés vagy a verseny előtt. A verseny előtti masszázs célja, hogy segítsen a sportolóknak hogy úgy érezzék, fizikailag alkalmasak a győzelemre.

Verseny utáni sportmasszázs

Teljes testtel végzett relaxációs masszázs, amely legalább 60 percet vesz igénybe. Ez segít a sportolóknak egy edzés vagy verseny levezetésében.

Versenyközi vagy helyreállító sportmasszázs

Több egymás után következő versenyek között ssegít a sportolóknak a keményebb edzésben, illetve segít megelőzni a sportsérüléseket. Általában 15-30 percig tart.

Rehabilitációs sportmasszázs

Míg az orvos, a fizikoterapeuta és a tréner a sérült területre koncentrál, a rehabilitációs sportmasszázs a stressz csökkentésére és a gyógyítás elősegítésére szolgál. Segíti a test jó egészségi állapotát. A masszázs 15-30 percet vesz igénybe.

Hogyan segíthet nekem a sportmasszázs?

 • Felkészíti a sportolók testét az optimális teljesítmény érdekében.
 • Növeli a sport teljesítményét.
 • Csökkenti a sport által a szervezetre kifejtett hatásokat.
 • Javítja a funkciókat a masszázs során.
 • Növeli a mozgáskorlátozó anyagok (tejsav) eltávolítását.
 • Csökkenti az izomfeszültséget..
 • Megakadályozza a sérüléseket.
 • Gyorsítja a sérülések helyreállítását.
 • Meglazítja a duzzanatot.
 • Eltávolítja a fáradtságot.
 • Visszaállítja a rugalmasságot és a mozgástartományt.
 • Csökkenti az izomgörcsöket.

Sérült sportolók és akut fájdalmak

2-3 alkalommal egy 30 perces masszázs hetente, legalább 1 nappal az egyes foglalkozások között.

Általános fájdalom / feszesség

2 alkalommal 30-60 perc masszázs hetente (sportolóknak: ha nem versenyeznek).
1 egy 60 perces masszázs vagy egy 30 perces masszázs 2 alkalommal, hetente verseny közben.

Az egészség megőrzése és a sérülések megelőzése

1 alkalom 60-90 perc masszázs havonta.